Taxisok tartják sakkban Budapestet?

Az Uber vezetője szerint nyitottak minden megoldási javaslatra.

MNO
2016. 05. 04. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Budapestet sakkban tartja néhány tucat taxis, akik be akarják tiltatni a piaci versenytársakat” – kezdte csütörtöki közleményét az Uber magyarországi vezetője, Fekete Zoltán.

Szerinte rövid távon sikeresnek tűnhet az akciójuk, hiszen a döntéshozók olyan törvénymódosítást terjesztettek a parlament elé, amely megakasztaná a modernizációt, megakadályozná az Uber alkalmazás használatát. „Az Ubert 150 ezren használják Magyarországon azért, mert minőségi és megbízható szolgáltatást hozott Budapestre – amit most el akarnak venni a magyaroktól” – írták.

„Uber nélkül 1200, engedéllyel rendelkező, számlát adó, adófizető sofőr veszítené el megélhetését”

– véli Fekete, aki szerint 150 ezer – főként fiatal – felhasználót megfosztanának a választás szabadságától, Magyarországot pedig elvágnák a világ azon részétől, ahol nem ellenségnek tekintik a technológiai fejlődést, a digitális gazdaságot.

Kijelentette: az Uber elkötelezett a párbeszéd mellett minden érintett féllel közösen, mert csak ez hozhat egy olyan megoldást, amellyel mindenki nyer. Az Uber a kialakult helyzet megoldásán kíván dolgozni, ám ezalatt az idő alatt is mindenben támogatják autós partnereiket. „Azokat is, akik Budapest útjain szolgálják az utasokat, és azokat is, akiknek folyamatban van az engedélyek beszerzése” – zárult a közlemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.