Taxistüntetés: kedden a reptérre nem lehet eljutni

Újra ringbe szállnak az Uber fuvarszervező ellen.

MNO
2016. 05. 10. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a taxis szervezetek figyelemfelhívó demonstrációja miatt a 200E és 236-os autóbusz közlekedésében délután fél négytől várhatóan 19 óráig jelentős késések fordulhatnak elő egyes vecsési útszakaszok lezárása miatt. A taxik a 4-es számú és a 400-as út torkolatánál várakoznak majd, a repülőtér felé vezető út forgalmát ezzel jelentősen korlátozva.

A résztvevők a Hősök terén 13.30 és 14.30 között gyülekeznek, majd onnan a Hősök tere–Dózsa György út–Kerepesi út–Hungária körút–Könyves Kálmán körút–Üllői út–Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út–Vecsés, Fő út útvonalon vonulnak. A vonulás közben rendőrség irányítja a forgalmat.

A tömegközlekedésben az 1-es és a 3-as villamos, a 74-es, a 75-ös, a 79-es, a 80A trolibusz, valamint az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 9-es, a 105-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 95-ös, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 230-as és a 233-as autóbusz forgalmában lehet néhány perces várakozás.

A taxik a 4-es számú főúton a 400-as bekötőút és a Lincoln úti közúti felüljáró között mindkét irányban úgy állnak meg, hogy irányonként csak 1-1 sáv lesz használható. Ekkor a 200E és a 236-os autóbusz közlekedésében várhatók késések.

A BKK Facebook-oldala szerint összességében este 7 óráig lehetnek fennakadások Budapesten. A taxisok az Uber fuvarszervező alkalmazás ellen tüntetnek, mert úgy érzik, a kormány csak ígérget, de nem tesz semmit az – álláspontjuk szerint – fekete fuvarszervezés ellen. Ezért ígéretükhöz híven keddenként valamilyen formában akadályozzák a fővárosi forgalmat. Az Uber vezetője ugyanakkor piacellenességgel vádolta meg a taxisokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.