Terézvárosban sem fog összejönni az elszámoltatás

Bizonyítottság hiányában másodjára is megszüntették a nyomozást a tanácsadói szerződések ügyében.

MTI
2016. 05. 12. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VI. kerületi önkormányzat panasza szerint a nyomozó hatóság elmulasztotta meglévő további bizonyítékok számbavételét, beszerzését és értékelését. A „tanácsadókat”, illetve a teljesítésigazolások kiállítóit az önkormányzat szerint meg sem hallgatták, a szerződések indokoltságát, értékarányosságát, duplikáltságát nem vizsgálták.

Az újság felidézi: csaknem öt évvel ezelőtt Hassay Zsófia fideszes polgármester feljelentése alapján indult nyomozás a 2002 és 2010 között megkötött tanácsadói szerződések ügyében. Az ügyészség a feljelentés alapján különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelte el a büntetőeljárást több tucat, százmillió forintot is meghaladó értékű szerződés miatt, amelynek kapcsán nyomát sem találták munkavégzésnek az önkormányzat irattárában.

A BRFK évekig tartó nyomozás után megszüntető határozatot hozott, ám az önkormányzat panaszának helyt adva az ügyészség „felderítetlenség” miatt további nyomozást rendelt el.

A BRFK a napokban ismét a megszüntetésről határozott bizonyítottság hiányában, az önkormányzat ismét panaszt tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.