Tíz hónap kellett a helyreállításhoz

Sokáig bosszantotta Vásárosnamény vezetőit a kialakult helyzet, de most örömhírről tudnak beszámolni.

Hutter Marianna
2016. 05. 11. 20:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vihar pusztított a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban tavaly július 24-én, amely letépte a tetőt az Eötvös József Általános Iskoláról. Öt tanterem vált használhatatlanná, ami miatt a tanulókat át kellett költöztetni a helyi művelődési központba. Februárban még arról lehetett hallani, hogy nyolc hónap után sem történt érdemi előrelépés a felújítás ügyében. Annak ellenére sem, hogy levelet írt az ügymenet felgyorsítása érdekében a helyi polgármester a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjének, aki akkor még Hanesz József volt. Lapunk kérdésére a Klik azt írta februárban: a kivitelezésre már kiírták a közbeszerzést, várhatóan május közepén visszaköltözhetnek majd a gyerekek az épületbe.

Ezért a Magyar Nemzet utánajárt, valóban sikerült-e az iskolaépület rekonstrukciója. A Klik sajtóosztálya közölte, hogy befejeződött a vihar okozta károk helyreállítása. Jelenleg a tantermek bútorzata, berendezései kerülnek a helyükre, és a jövő héten a gyerekek birtokba vehetik a teljesen megújult épületrészt.

– Végre örömhírről tudok beszámolni, az utolsó simításokat végzik az öt tantermen, a tető pedig egy hónapja elkészült – erősítette meg lapunk megkeresésére Filep Sándor, Vásárosnamény Fidesz– KDNP-s polgármestere (képünkön). A városvezetőt sokáig bosszantotta a kialakult helyzet, hiszen annak ellenére kérték számon az önkormányzaton a felújítás késlekedését, hogy az üzemeltető és a fenntartó is az állam volt. Ugyanakkor úgy látja, a Klik országos vezetésében történt személycsere – Hanesz József leváltása és Pölöskei Gáborné kinevezése – jelentősen felgyorsította a folyamatokat, és pozitív változások indultak az óriásszervezetben. – Annak külön örülök, hogy a visszaköltözést nem fogjuk megünnepelni, hiszen ez nem szenzáció, hanem egy olyan esemény, aminek régen meg kellett volna történnie. De rendben van, és ez a lényeg – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.