Új épületbe költöztetik a Sportkórházat

Ezzel újabb fázisába lépett Mocsai 36 milliárdos álma.

MTI
2016. 05. 13. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap információi szerint az építkezés akár már az idén megkezdődhet, sőt a jövő év közepéig be is fejeződhet. A sietséget az indokolja, hogy a kórház Alkotás úti épületeit már odaígérték a Testnevelési Egyetemnek (TE), amely előreláthatólag a jövő év második felében veheti birtokba az üressé váló épületeket. Az egyetem új campusa 2018 szeptemberére készülhet el.

Emlékeztettek, hogy amikor az előző év decemberében eldőlt, a Sportkórháznak át kell adnia az Alkotás úti épületeit a TE-nek, még az OSEI jövője is bizonytalan volt. A költöztetés mellett ugyanis az intézmény feldarabolása is felvetődött lehetőségként, így az OSEI csupán rendelőintézet maradt volna. A mostani, a kórházat egyben tartó döntést vélhetőleg Magyarország olimpiai kandidálása indokolta.

Ismeretes, hogy a Testnevelési Egyetem terjeszkedése komoly hullámokat ver: a helyiek „messzire” küldték Mocsaiékat a parkrombolós tervükkel egyetemben, a Népszabadság pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy őrült módon öntik a pénzt a projektbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.