Új jegyzőt keresnek Zuglóban

Eltérően látják a helyi pártok a hivatali vezető lemondásának okait.

2016. 05. 07. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: a közigazgatásban kiemelkedő eredményeket elérő szakembert 2015 januárjában nyílt pályázat útján nevezte ki, és utódjánál is így fog eljárni. – Nem marad a zuglói polgármesteri hivatal vezetés nélkül, és nagyon bízom aljegyzőnkben is – mondta a polgármester, aki szerint Zugló sokat köszönhet a távozó jegyzőnek. – A korábban felgyülemlett elmaradásokból nagyon sokat ledolgozott a hivatal, felére csökkent az építési hatóság ügyhátraléka, látványosan javult az adóbeszedés hatékonysága, kiválóan vizsgázott az új zuglói szociális modell, és az önkormányzat jelentős lépéseket tett a felelős és átlátható gazdálkodás irányába – állította Karácsony Gergely. Szerinte „a rendkívül átpolitizált zuglói képviselő-testület” nem értékelte eléggé a Hoffmanné szakmai munkáját, ugyanakkor reméli, hogy a jövőben „más típusú” jegyzője lesz Zuglónak.

– Voltak szakmai vitáink, de soha sem támadtuk a jegyző asszonyt – mondta érdeklődésünkre Rozgonyi Zoltán alpolgármester (Fidesz–KDNP), aki a hivatali munkát Karácsonyhoz hasonlóan értékelte. Szerinte a hivatal és az önkormányzat városgazdálkodási cége között ciklusok óta húzódó vita állhat a háttérben, és abban bízik, hogy párton kívüli és a hivatal határozott irányítására alkalmas ember lesz majd a leendő új jegyző.

Tóth Csaba országgyűlési képviselő (MSZP) semmilyen politikai nyomást nem lát az ügyben. Szerinte a jegyzőnek túl nagy feladat volt egy ekkora kerület irányítása, amely mást kíván, mint kis vidéki hivatalok vezetése. – A jegyző időnként politikusként lépett fel politikai felelősség nélkül, például így készíttette el a költségvetést, amelyet végül át kellett alakítani – emlékeztetett a szocialista politikus.

Hoffmanné Németh Ildikó a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány idején közigazgatási hivatalvezető volt Somogy megyében, majd 2010 után három kistelepülés közös hivatalának jegyzője volt.

Úgy tudjuk, Hoffmanné egyik legjobb barátnője Lamperth Mónika, aki most Hajdu László, az MSZP-ből a DK-ba igazolt tizenötödik kerületi polgármester mellett szintén jegyző, de azelőtt ugyancsak vezető MSZP-s politikus, belügyminiszter is volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.