Új kocsikban nyomulhatnak az államtitkárok

A jelek arra utalnak, hogy az ötéves Skodák „öregedtek ki”.

MNO
2016. 05. 13. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen húsz darab, 8-as kategóriába sorolt, felső középkategóriás autóra írt ki közbeszerzést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – szúrta ki a Napi.hu. Habár a lebonyolító hivatal nem volt túl közlékeny, a lap ki tudta következtetni a lehetséges szcenáriókat. – A 8-as kategória azért érdekes, mert ilyen autók csak az államtitkároknak, illetve a miniszterelnöki biztosoknak járnak, a helyettes államtitkárok, kormánybiztosok, miniszterelnöki biztosok, kormányhivatal-vezetők és miniszteri biztosok „csak” 7-es, felső középkategóriájú autóval járhatnak – írják.

A KEF talányos válasza, miszerint nyolcéves autókat cserélnek le, olyan maszatos, hogy az is benne van, hogy az új kocsikat üzembe sem helyezik, hanem néhány évig előtte parkoltatják őket, hiszen az államtitkárok Skodái csak ötévesek. Reméljük, hogy az egyenként több tíz milliós autókkal nem teszik ezt meg, hanem rendelnek hozzájuk megfelelő nyakkendőst is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.