Vajna és Garancsi után itt az újabb kedvezményezett

A Párizsi udvar felújítást végző arabokat tömték ki, közel hétmilliárd landolt náluk. Magát a felújítást Garancsi Market Zrt.-je viszi.

MNO
2016. 05. 04. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eximbank Andy Vajna TV2-vásárlási és televízió-üzemeltetési hitele (mindösszesen kb. 8 milliárd forint), illetve Garancsi István „gátépítési” kölcsöne (16,5 milliárd forint) után újabb nagyvonalú gesztust gyakorolt – írja a Válasz.hu. A Kopaszi-gátnál egyébként szintén feltűnnek arabok.

A cikk csak halkan jegyzi meg, hogy a pénzintézetet a külügyminisztérium üzemelteti, míg a bank feladatáról úgy vall: célja, hogy a magyar exportőrök számára hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson

Mindenesetre most 21,95 millió eurós (tehát 6,85 milliárd forintos) „versenyképességet javító belföldi beruházási hitelt” kap a Budapesten több luxushotelt üzemeltető csoport.

Érdekesség, hogy április közepén az Eximbank részéről az a Puskás András vezérigazgató-helyettes írta alá az arab befektetőkkel a vonatkozó szerződéseket, aki a Párizsi udvar 2014-es értékesítésekor a Rogán Antal-féle belvárosi önkormányzat – tehát az eladó – alpolgármestere volt. (A már futó felújítási projekt kivitelezője pedig a Garancsi István-féle Market Zrt.) – írják.

További „érdekesség” az Eximbank működéséről, hogy 41 milliárdot szórtak ki korábban haveroknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.