Vállalkozása miatt tűnhetett el Sápi Attila

Zugló országgyűlési képviselőjét és az önkormányzat több dolgozóját is meghallgatták már a rendőrök.

Szemán László
2016. 05. 02. 4:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus cégének ügyfélkörét már végigvizsgálták, ám nem találtak gyanús kapcsolatot. Sápi időközben felszámolt, magánnyomozással is foglalkozó vállalkozásán 100 millió forintos köztartozást kért számon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), úgy tudjuk azonban, nem a politikus cége maradt el a közterhekkel, hanem cégének alvállalkozói.

– Sápi cégének fő tevékenysége az őrzés-védelem volt – erősítette meg lapunknak Tóth Csaba, Zugló egyéniben megválasztott szocialista országgyűlési képviselője, aki elmondta azt is, hogy az önkormányzati képviselő vállalkozásának éves bevétele tudomása szerint 6 millió forint körül volt, és hogy a cég egy őrzés-védelemmel foglalkozó cégháló részeként, alvállalkozóként dolgozott különböző projektekben. – A céghálóban alatta álló cégeket vagy felszámolták, vagy megszűntek járulékfizetés nélkül, így a NAV az általuk felhalmozott járulékokat az utolérhető cégen, Sápi Attila cégén kereste – tette hozzá az országgyűlési képviselő. Elmondta azt is, az eltűnt politikus a 2014-es választás előtt aktívan részt vett a helyi politikai rendezvényeken, az MSZP helyi szervezete ezután kérte meg, hogy induljon önkormányzati képviselő-jelöltként. A választáson Sápi végül hét szavazattal előzte meg Szatmáry-Jähl Angelát (Fidesz), és így mandátumot szerzett. Tóth Csaba megjegyezte, őt és az önkormányzat több dolgozóját is meghallgatta már a rendőrség. Az eltűnt képviselő egyébként távol-keleti küzdősportokat űzött, így Tóth Csaba szerint volt tartása, önuralma és ereje is a nehézségek leküzdéséhez.

Ismeretes, január 5-én a 43 éves Sápi Attila melegítőben, sportcipőben indult el budapesti bérlakásából, azóta nem tudni róla. A XV. kerületben élő szocialista politikust legutoljára aznap még látni vélték bérleménye közelében, egy sörözőben, ahol 15-20 percet töltött. Élettársa csak öt nappal később jelentette be az eltűnést a rendőrségen. Sápi állandó lakhelye Monoron van, az ottani rendőrkapitányság vizsgálati osztálya azóta is keresi az önkormányzati képviselőt.

Bár eltűnése óta semmilyen adat nem merült fel arra vonatkozóan, hogy mi történhetett Sápi Attilával, a nyomozók nem zárják ki, hogy a képviselő környezetében többet tudnak annál, mint amit a hatóságoknak eddig elárultak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.