Vérrel árasztották el a pápai patakot

Nem először fordult elő hasonló eset.

MNO
2016. 05. 05. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda délután ismételten vérpatakká változott a pápai Tapolca-patak – számolt be az Index egy olvasója jelzése alapján. Fotót is mellékeltek, melyen jól látszik: három óra előtt nem sokkal a Lehel utcánál, a nyílt patakszakaszon élénkvörösre színezte az állati eredetű vér a vizet. Az olvasó úgy vélekedett, hogy a szennyezést a sertésfeldolgozással foglalkozó helyi húsgyár okozhatja. Mint írta, tucatszor előfordult már, hogy a szennyvizet vagy az állati eredetű vért az üzem szomszédságában lévő patakba eresztették.

Máskor is történt már ilyen

Hasonlóról a Veol is beszámolt februárban: akkor a Pápai Hús Kft. műszaki igazgatója, Megyeri László azzal védekezett, hogy dugulás történhetett a szennyvízcsatorna-rendszerükben. Közlése szerint így alakulhatott ki átfolyás a felszínen a csapadékvíz-elvezető csatornájuk felé, de ez a helyzet csak rövid ideig állhatott fenn. A Veol szerint akkor másnapra már tiszta volt a víz, de patkányok bukkantak fel, és a terjengő szag is zavaró volt.

Az Index olvasója szerint is néhány óráig tapasztalható a helyzet, de visszamaradnak a hatalmas zsírcsomók, s a patkányok ezeket előszeretettel fogyasztják.

A Pápai Hús 1913 Kft. korábban a csőd szélére került, majd a kormány átminősítése révén stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet lett – tette hozzá az Index.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.