Vizsgálat indult a halálesetek miatt

Hárman vesztették életüket heveny lefolyású lázban a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.

MN-összeállítás
2016. 05. 17. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Budapest Főváros Kormányhivatalának népegészségügyi főosztálya vizsgálatot folytat az ügyben, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága pedig felkérte az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt a további hatósági vizsgálat lefolytatására. Az ügy további részleteiről a vizsgálat lezárulta után adnak tájékoztatást.

„Mostanra már teljesen biztonságos az ellátás az intézményben. Sem a benn fekvőket, sem az újonnan bekerülő betegeket nem veszélyezteti a fertőzés” – nyilatkozta a NOL.hu-nak a hét végén Szentes Tamás országos tiszti főorvos. Hozzátette: valószínűsíthetően véráramfertőzés történt. Szentes Tamás azt is mondta, a kórház vezetői gyorsan cselekedtek; ez azt jelenti, hogy bejelentették az eseteket a szakhatóságoknak, és azonnal megkezdték a fertőtlenítést, a betegek elkülönítését. Múlt csütörtökön már a kormányhivatal is jelezte, eddigi adatai szerint sem vetődött fel, hogy az üggyel összefüggésben veszélyben volnának a betegek.

Az MTI pénteken késő este jelentette meg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet közleményét, amely szerint „az elmúlt néhány napban öt súlyos szív- és érrendszeri, keringési betegségben szenvedő, intenzív kezelésben részesülő betegnél alakult ki heveny lefolyású lázas állapot, hárman közülük meghaltak”. Az intézmény ugyanakkor jelezte, a történtek ellenére folyamatos és zavartalan a betegellátás. „A kórház saját hatáskörben azonnal intézkedett és lokalizálta a problémát” – írták a közleményben, megemlítve, hogy az esetet jelentették az egészségügyért felelős államtitkárságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.