A csepeli polgármester is vizsgálja az Alstom-ügyet

Megválasztották az Alstom-ügyet vizsgáló ideiglenes bizottság tagjait.

MTI
2016. 06. 08. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottság elnöke Borbély Lénárd, Csepel kormánypárti polgármestere lett, a bizottság további két tagja Orbán Gyöngyi (Fidesz–KDNP) és Geiger Ferenc (civil szervezetek), Soroksár polgármestere. A testület erről 28 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett döntött.

A Fővárosi Közgyűlés május 12-ei rendkívüli ülésén döntött arról, hogy az Alstom metrókocsik beszerzése ügyében felmerült korrupciós vádak kivizsgálására háromtagú ideiglenes vizsgálóbizottságot hoz létre.

Az ideiglenes bizottság feladata a metrókocsik beszerzéseivel kapcsolatos döntéshozási mechanizmusok működésének, a szerződéskötések körülményeinek, a döntések előkészítésében résztvevők felelősségének vizsgálata és erről jelentés készítése.

Az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala Alstom-vezetőket vádolt meg azzal, hogy összesen 2,3 millió eurós kenőpénzt adtak vagy beleegyeztek, hogy adnak a BKV tisztviselőinek, ügynökeinek. Mindezt annak érdekében, hogy befolyásolják a budapesti közlekedési céget az Alstom szerelvényeinek megvásárlása érdekében. A fenti tények szükségessé teszik egy vizsgálóbizottság létrehozását, amely a megállapításairól jelentést készít a Fővárosi Közgyűlésnek – olvasható az elfogadott előterjesztésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.