Álnéven temették el a merényletek két elkövetőjét

Teljes titoktartás mellett temették el a brüsszeli robbantásos merényletek két elkövetőjét.

MTI
2016. 06. 17. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zaventemi nemzetközi repülőtéren öngyilkos merényletet elkövető Najim Laachraoui és Ibrahim El Bakraoui holtestét a Brüsszelhez tartozó Evere városrész többfelekezeti köztemetőjében szűk családi körben, muzulmán szertartás szerint temették el.

A lapnak név nélkül nyilatkozó önkormányzati képviselő elmondta: mindenkinek kijár az, hogy eltemessék, a sírokon feltüntetett álnév használatát azért tartották fontosnak, hogy a sírok ne válhassanak a szélsőséges nézeteket vallók zarándokhelyévé, s ne váltsanak ki indulatokat sem.

A tisztviselő arról is tájékoztatott, hogy korábban már eltemettek a párizsi, novemberi terrortámadások öngyilkos merénylői közül kettőt Belgiumban. Bilal Hadfi és Brahim Abdeslam holtestét ugyancsak álnévvel ellátott sírokban helyezték örök nyugalomra – tette hozzá.

Március 22-én a zaventemi Brüsszeli repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben 32-en meghaltak és 340-en megsebesültek, utóbbiak között két magyar.

Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között. Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.