Disznóságok lehetnek a Hold utcai piac felújításánál

Rossz helyen landolhatott a 220 millió.

MTI
2016. 06. 07. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus közleményében felidézte: a belvárosi piac több mint 220 millió forintos pályázati támogatást kapott a tanyafejlesztést szolgáló forrásból. Sallai R. Benedek szerint azonban a támogatásból „egy félig kihasznált őstermelői pult – őstermelő nélkül – és számos luxusétterem fogadja a piacra látogatókat”, miközben 164 falu és 166 tanyagazdaság bekapcsolását, továbbá 300-féle tanyasi termék megjelenését ígérte pályázatban az ötödik kerületi önkormányzat három cége.

Szimbólum

Az LMP a Hold utcai piacot a fideszes vidékfejlesztés tökéletes szimbólumának tartja – írta. Rámutatott: a tanyafejlesztési program 2011-ben indult, célja, hogy javítsa a tanyán élő emberek életminőségét. A Hold utcai piac az egyik legnagyobb támogatási összeget, 226 milliót nyerte el e forrásból.

Az ellenzéki párt által kikért pályázati dokumentációban olyan információk szerepelnek, amelyek szerint 164 települést, 166 tanyagazdaságot kapcsolnak be a fejlesztésbe, és 300-féle tanyai termék piacra jutásához járul hozzá az új piac – mutatott rá, hozzátéve: a programcélok láthatóan nem valósultak meg.

Sallai R. Benedek szerint a pályázatért felelős Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter összejátszott Rogán Antal korábbi ötödik kerületi polgármesterrel, hiszen az elejétől kezdve nem rendeltetésszerűen használták fel a támogatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.