Figyelmeztetést adtak ki szinte az egész országra

Nyugaton „csendesebb” lesz a hétfői idő, keleten ömölhet az eső.

MNO
2016. 06. 27. 5:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország nagy részére másodfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki hétfőre felhőszakadás miatt – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Mindössze Győr-Moson-Sopron és Vas megyére nincs érvényben figyelmeztetés, míg Zalára, Veszprémre és Komárom-Esztergomra első fokú az előrejelzés.

Az első fokú jelzés a heves zivatarokra, míg a másodfokú a felhőszakadásra vonatkozik, de itt is érvényben van az alacsonyabb fokozatú figyelmeztetés a zivatarokra. Az ország nagy részén tehát intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A csúcshőmérséklet 21 és 30 fok között valószínű, a leghűvösebb idő a Fertő környékén, a legmelegebb az Alföld déli részén várható. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő – írja a Met.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.