Focimeccsekről ismert szekus intézkedett a Ligetben

Tóth Csaba tevékenységét a válogatott szurkolói is jól ismerhetik.

MNO
2016. 06. 28. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képeken és 444.hu videóján jól látható, ahogy Tóth vezetőként tűnik fel a közlekedési múzeum előtt. Mikó István, a bontási munkát elnyerő Bont-Tör Zrt. megbízásából eljáró, a múzeum előtti helyszínt biztosító Infinity Forest képviselője lapunknak megerősítette, hogy Tóth Csaba most a cég koordinátoraként intézkedik. A MNO kérdésére, hogy jelenleg ő a Budapest Honvéd FC biztonsági főnöke-e – mint az a klub honlapján látható –, úgy válaszolt, hogy nem ő a biztonsági igazgató, de vannak olyan rendezvények, amelyeken ő látja el a feladatot.

A szurkolói körökben TCS néven ismert férfi nemcsak a válogatott mérkőzésein tűnt fel az elmúlt években a biztonsági szolgálatban vezetőként, hanem több korábbi és jelenlegi első osztályú klub meccsein is, például Kispesten, Székesfehérváron, Szombathelyen, Siófokon és Pápán is. 2007-ben Tóth az Indexnek azt nyilatkozta, hogy benne van az MLSZ biztonsági bizottságában, és nyolc magyar pályán is vezetőként vesz részt az NB I-es mérkőzések biztosításában. Az Origo egy korábbi cikkéből az is kiderült róla, hogy a kétezres években a Ferencváros biztonsági főnökeként dolgozott. Tóth saját bevallása szerint ott volt és próbált rendet tenni a magyar futball legutóbbi igazán botrányos mérkőzésén is, mikor 2003-ban a Ferencváros az Üllői úton nem tudta kiharcolni a bajnoki címet a Debrecen ellen, és a mérkőzés végén a szurkolók a pályára rohanva több hazai és vendégjátékost, valamint a debreceniek edzőjét is bántalmazták. Sajtóhírek szerint az általa vezetett biztonságiak brutális fellépéseit több szurkoló és szurkolói csoport is többször sérelmezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.