Habony, Hongkong, helikopter és százmilliárdok

Állítólag ez a kapocs az ibizai fenegyerek és a letelepedési biznisz között.

MNO
2016. 06. 29. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444.hu fejtette fel a történetet, amely szerint Habonynak és barátnőjének a helikopteres luxustúrája (amely röpke egymillió forintnyi valutába került) összeköti a titokzatos kormányzati tanácsadót a magyar letelepedési kötvényeket áruló bankárral. Az történt ugyanis, hogy a helikopteres cég – a cikk szerint – egy véletlen folytán felrakta az összes tranzakcióját a netre. A 444.hu egy kitakargatott képet is mellékel az állítólagos listáról, amelyen „Arpad Habony” és „Nagy Boglarka” neve mellett egy „jonchanhk@” kezdetű cím áll, valamint egy telefonszám-töredék: „9188”. (A portál azt írja, hogy a Google kidobja az eredményt, nekünk nem sikerült megtalálni, majd megkérdeztünk egy szakértőt, aki azt mondta, hogy ez simán lehet – a szerk.)

A szám és az e-mail gazdája egy Jonathan Chan nevű hongkongi bankár, aki többek között a VAL Consulting nevű cég egyik igazgatója – húzzák össze a szálakat, amelyeket a VAL Consulting honlapjával támasztanak alá. Itt a bankár feje mellett egy nyilván céges e-mail cím, valamint egy telefonszám áll, amely szintén tartalmazza a számtöredéket „9188”.

„A hongkongi bankár neve szerepel a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) egy hivatalos dokumentumán, és Rogán Antal, a kötvénybiznisz egyik fő kormányzati támogatója korábban őt nevezte meg a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként” – írják. Ugyanakkor megjegyzik, hogy hiába keresték a bankárt, nem válaszolt arra a kérdésükre, hogy ő képviseli-e Habonyt a Távol-Keleten.

A cikk ezen felül azt taglalja, hogy mekkora biznisz is a letelepedési kötvény. Habonyról és a százmilliárdos üzlet kapcsolatáról az MNO is jelentetett meg cikket, Rogánék bizniszének működéséről pedig alább olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.