Hadházy indul az LMP társelnökségéért

A volt fideszes képviselő szerint kicsinyes dolog már most ellenzéki összefogásról beszélni.

LD
2016. 06. 17. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos már biztosan részese lesz annak a folyamatnak, amelyek a végén új társelnököt választhat az LMP. A volt fideszes képviselő az ATV-ben beszélt arról, hogy vállalja a megmérettetést. A jövőt illetően kicsinyesnek tartja, hogy ellenzéki politikusok máris összefogásról beszélnek. Szerinte ezzel azt mutatják, hogy eleve esélytelennek tartják a választási győzelmet. A politikus úgy látja, nem kérdés, hogy az Orbán-kormánynak 2018-ban távoznia kell, így inkább arról lehetne beszélni, milyen irányt vegyen utána az ország.

A volt szekszárdi képviselő korábban a Magyar Nemzetnek adott interjújában már elmondta, hogy vállalja a társelnökséget, ha valós igényt tapasztal a szerepvállalására. A zöld párt antikorrupciós szakszóvivője kifejtette: a parlamenti politizálás mellett szól, hogy végre kérdezhetné Orbán Viktort, aki számára lett volna mondanivalója fideszes képviselőként is, de sosem tudott vele beszélni.

Lapunknak Szél Bernadett jelenlegi társelnök arról beszélt, hogy Hadházyt karakteres és önazonos politikusnak tartja, „hétről hétre kiássa a korrupciós ügyeket, és a kormányinfóval egy időben mondja el az embereknek, milyen pénzek hiányoznak például az egészségügyből vagy az oktatásból”. Szél úgy látja, vele éppúgy tudna együtt dolgozni, mint mással, akit a párt megválaszt.

A társelnökválasztásra és a parlamenti képviselői hely feltöltésére Schiffer András távozása miatt van szükség. Az eddigi vezető úgy gondolja, hogy inkább a szellemi bázis kialakításával kell majd foglalkoznia, a parlamenti politizálásában már kevesebb perspektívát lát.

Hadházy korábban a Fidesz szekszárdi önkormányzati képviselője volt. Három évvel ezelőtt állt ki azzal, hogy úgy tapasztalta: politikai szinten dőlt el Szekszárdon, ki juthat trafikhoz és ki nem. Később otthagyta a pártot, és az LMP tagja, majd antikorrupciós szakszóvivője lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.