Hétfőre ígérik Rogán Bild-interjúját

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint Rogán találkozott Marcus Söderrel is.

LD
2016. 06. 18. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn jelenhet meg az az interjú, amit Rogán Antal adott a Bild napilapnak – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Indexszel. A hivatal azután erősítette meg korábbi állítását, hogy pénteken megírtuk: a Bild müncheni szerkesztőségében nem tudnak a miniszterrel készülő beszélgetésről. Kerestük a lap központi szerkesztőségét is az interjúval kapcsolatban, onnan egyelőre nem kaptunk választ.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint Rogán a Bildnek adott interjú mellett német újságírókkal folytatott háttérbeszélgetést, ezért nem tudott megjelenni a Portik Tamással való szembesítésen. A miniszter emellett megbeszélést folytatott Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is Nürnbergben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda erről képet is mellékelt az Indexnek. Az elküldött fotót egyébként valóban közölte a Bild is pénteken: a szóban forgó cikkben azt írják, a magyar miniszterelnök belekezdett brexit elleni kampányába. Röviden megszólal Rogán is, szintén amellett érvelve, hogy Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia. Söder is arról beszélt, hogy Nagy-Britannia nélkül Európa nem mondható teljesnek.

Rogánnak pénteken a bíróságon kellett volna megjelennie, miután tanúként idézték be a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért tizenöt év fegyházra ítélt Portik Tamást. Az elítélt beidézését Juhász Péter kérte, hogy Portik így beszéljen arról: valóban találkozott-e már Rogánnal. A férfi ki is fejtette, hogy a 2000-es évek óta ismeri a volt polgármestert, és egyszer megkérték arra is: vigyen el a politikusnak tízmillió forintnak megfelelő eurót. A Miniszterelnöki Kabinetiroda ezután viszont azt közölte: Rogán soha nem találkozott Portikkal. A hivatal hozzátette, tanúkat is fognak beidézni, akik cáfolják majd a Prisztás-gyilkosságban játszott szerepéért elítélt Portikot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.