Ivókutak enyhítik a budapesti nyarat

Budapesten 43 tűzcsapra ismét ivókutat szereltek.

MTI
2016. 06. 24. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Judit, a magyar találmány egyik ötletgazdája a lapnak elmondta, hogy elsőként a Deák tér környékén szerelték fel a friss vizet kínáló kék szerkezeteket, mostanra pedig minden ivócsapot üzembe helyeztek. Arra is kitért, hogy a Fővárosi Vízművek Zrt. és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. összefogásának eredményeként 2015-ben kísérleti jelleggel a belvárosi részeken telepített ivócsapok iránt jelenleg több külső kerület önkormányzata is érdeklődik, ezért az idén nyáron néhány szerelvény megvásárlásával az ottaniaknak is elérhetővé teszik a felfrissülési lehetőséget.

Az ivócsapok vidéken többek között Pécsett, Oroszlányban és Zalaegerszegen is megjelentek, sőt kisebb települések is érdeklődnek irántuk – derül ki a cikkből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.