Jégeső: 700 ember kellett a károk felszámolásához

Két nap alatt fóliázták le a viharban megsérült csaknem ezer ingatlan tetőszerkezetét.

MTI
2016. 06. 23. 12:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dóka Imre közölte, a hétszáz tűzoltó és önkéntes két nap alatt fóliázta le a viharban megsérült csaknem ezer ingatlan tetőszerkezetét.

A hivatásos tűzoltók közül a mátészalkai, a nyíregyházi, a kisvárdai, a fehérgyarmati egységek, az önkormányzati tűzoltók közül a vásárosnaményiak és a csengeriek vettek részt a rendkívüli kárelhárítási feladatokban. További segítséget nyújtottak a megyei önkéntes mentőcsoportok, az önkéntes tűzoltó-egyesületek közül pedig a tarpai, a demecseri, a fehérgyarmati, a szakolyi, a tiszadadai, a nagykállói, az újfehértói, a tyukodi, a tiszavasvári és csengeri, valamint a nagyecsedi önkéntesek járultak hozzá a károsodott tetők fóliázásához.

A szomszédos megyékből a debreceni, a hajdúnánási, a nyíradonyi, a sátoraljaújhelyi, a tiszaújvárosi és a szerencsi hivatásos tűzoltók segítették a munkát, a fővárosból pedig a Budapest Mentőszervezet és a Budapesti Tűzoltó Szövetség önkéntesei vettek részt a munkákban. A kárt szenvedett településen dolgozott a bodrogközi és a Gyöngy, a kovácsvágási, valamint a hollóházi települési mentőcsoport is – ismertette a szóvivő.

A jégverés által érintett tizenhárom településre folyamatosan érkeznek a civil és a karitatív szervezetek felajánlásai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.