Kiderült, miért nem megy Matolcsy az Eb-re

Szurkolói busszal szeretett volna kiutazni az Európa-bajnokságra a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

MNO
2016. 06. 09. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rémhírnek nevezte Matolcsy György jegybankelnök, hogy rosszul állna a magyar gazdaság a legújabb kormánypárti napilapnak, az ingyenes, aluljárókban osztogatott Lokálnak adott interjúban. (A hetilapból napilappá átalakult sajtótermék első lapszámáról itt meséltünk bővebben.)

Matolcsy szerint a bruttó hazai össztermék január és március között 0,8 százalékkal csökkent 2015 végéhez képest, amire négy éve nem volt példa, éves alapon viszont 0,9 százalékkal bővült a GDP. A Magyar Nemzeti Bank elnöke a lap csütörtöki számában azt mondta: a következő negyedévben a GDP visszafogott, az év második felében pedig intenzívebb növekedésére lehet számítani. Matolcsy György 2016-ra 2-2,5 százalékos GDP-növekedést vár.

A jegybankelnök itthonról követi majd a pénteken kezdődő Európa-bajnokság meccseit. – Az elfoglaltságaim közbeszóltak, pedig még meghívást is kaptam az egyik szurkolói buszra, és úgy terveztem, hogy velük tartok. Aztán sajnos kiderült, hogy nem lesz rá időm – magyarázkodott a kormánypárti napilapnak.

Amely azonban a jegybanki alapítványi költések nyomán kialakult botrányról nem kérdezte Matolcsy Györgyöt. A Magyar Nemzet viszont igen, egy hónappal ezelőtti interjúnkat (amelyben annyiszor elhangzott, hogy „blöff”) itt találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.