Megérkeztek az amerikai páncélosok

Ismét a Georgia állambeli Fort Stewartban állomásozó 5-7 páncélos felderítő zászlóalj érkezett meg.

Zord Gábor László
2016. 06. 30. 8:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban megérkeztek Veszprém térségébe, a honvédség bakonyi gyakorló lőtereire azok az amerikai csapatok, melyek tervezett nyári hadgyakorlatairól a közelmúltban beszámoltunk. Többek között lengyel rendszámú vontatók hoztak páncélozott teherjárműveket a jutaspusztai táborba, a hajmáskéri vasúti rakodóhoz pedig a múlt héten egy több tucat M3 Bradley felderítő harcjárművet szállító szerelvény érkezett.

A pakolásnál látottak alapján úgy tudjuk: ismét a Georgia állambeli Fort Stewartban állomásozó 5-7 páncélos felderítő zászlóalj érkezett meg, összhangban azzal a törekvéssel, hogy a NATO keleti szárnyára megerősítésként, illetve hadgyakorlatozásra küldött amerikai alakulatok szoros együttműködésen alapuló kapcsolatot alakíthassanak ki a fogadó ország haderejével, illetve annak alakulataival. Az amerikai zászlóalj legutóbb tavaly november–december folyamán volt Magyarországon, először a tatai dandár szomódi lőterén, később a nagyobb gyakorlatokra, így a román–magyar Bölcs Előrelátás 2015 fedőnevűre áttelepültek a Bakonyba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.