Mégsem kap 200 milliót Tátrai

A vagyonkezelő leváltott vezérigazgatójának kell a perköltséget és a fellebbezési illetéket kifizetnie.

2016. 06. 23. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen is elutasította tegnap a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori vezérigazgatójának, Tátrai Miklósnak a keresetét, aki leváltása miatt csaknem 200 millió forintot követelt volt munkáltatójától. A másodfokú ítélet alapján azonban Tátrainak kell kifizetnie 2,25 millió forintnyi perköltséget, továbbá 2,5 millió forintnyi fellebbezési illetéket.

Tátrait (akinek havi alapbére 3,5 millió forint, átlagkeresete pedig ötmillió fölött volt) a sukorói kaszinóbotrány kirobbanása után, 2009. július 14-i hatállyal távolította el posztjáról rendkívüli felmondással Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere. A felmondás oka többek között az volt, hogy az MNV két év alatt sem készítette el a vagyon-nyilvántartási rendszerét, amelynek az MNV három elődszervezetének vagyonregisztereit kellett volna egységesítenie. A hamvába holt projekt egymilliárd forintot emésztett fel.

Tátrai munkaügyi perében először 2012-ben született elsőfokú ítélet, amely kimondta, hogy Oszkó helyett a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lett volna jogosult dönteni, ráadásul a rendkívüli felmondás sem volt megalapozott. Ez alapján Tátrainak körülbelül 200 millió forint járt volna. Ám az ítélet ellen az MNV fellebbezett, a másodfokú bíróság pedig új bizonyítási eljárásra utasította az első fokot. Tavaly ősszel az elsőfokú bíróság pedig már az MNV javára döntött – ezt hagyta tegnap helyben a másodfokú bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.