Negyedmillió aláírást szedett össze Gőgös

A szocialista politikus az állami földek eladása ügyében szeretne népszavazást kezdeményezni.

MTI
2016. 06. 29. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gőgös Zoltán szocialista politikus népszavazási kérdése úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?” A szervező kedden nyújtotta be az összegyűjtött aláírásokat. Gőgös Zoltán akkor azt mondta, 28 300 ívet adnak le. Az NVI szerdán szkenneléssel állapította meg a benyújtott ívek pontos számát, eszerint Gőgös Zoltán 27 976 ívet adott le.

Mivel egy íven legfeljebb kilenc aláírás szerepelhet, a benyújtott aláírások száma maximum 251 784, attól függően, hogy az ívek és az aláírások közül mennyi az érvényes, illetve egy íven hány ajánlás található – írta közleményében az NVI.

Hozzátették: az NVI a támogató aláírások tételes ellenőrzését július 4-én kezdi el. Erre az ívek benyújtásától számítva 60 nap áll rendelkezésre, vagyis legkésőbb augusztus 27-ig kell befejezni a munkát.

A Nemzeti Választási Iroda a szervezőnek, illetve az általa megbízott személyeknek folyamatosan biztosítja, hogy jelen lehet az aláírások ellenőrzésekor – jegyezték meg.

Az ellenőrzés során az íveken lévő személyes adatokat összevetik a központi névjegyzékkel. A program kimutatja, ha valaki többször is aláírta az ívet, ezek az aláírások csak egynek számítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.