Nem tudni, miért nem körözik Rafaelt

Lekerült a rendőrség honlapjáról a 31 éves, tápiószentmártoni Rafael István fényképe.

2016. 06. 24. 4:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulták el, hogy elfogták-e Rafael Istvánt, vagy más oka van annak, hogy már nem keresik.

Egyébként mindhárman annak a hírhedt enyingi bandának a tagjai, amely elsősorban drogkereskedelemből, prostitúcióból és vendéglátóhelyektől szedett védelmi pénzekből él, és évek óta rettegésben tartja Veszprém és Somogy megye több települését.

2008 nyarán például 150 fős megfélemlítő vonulást tartottak Kállai Csaba „országos cigány vajda” vezetésével Siófok legforgalmasabb sétálóutcáján, így üzenve a vendéglátósoknak, kinek fizessék a védelmi pénzt.

Rafael István és Kolompár Csaba részt vett a veszprémi Patrióta bár elleni, 2009. februári támadásban, amelynek során (a csak névrokon) Raffael Sándor és társai meggyilkolták Marian Cozma román kézilabdázót, többeket pedig súlyosan megsebesítettek. A Cozma-gyilkosság után pár nappal az enyingi Agip-benzinkútnál a banda tíz tagja rátámadt egy másik társaságra.

A Székesfehérvári Törvényszék tegnap azt közölte lapunkkal: ebben az ügyben végül 2014-ben négy személyt ítéltek közérdekű munkára közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.