Nyakó: Tényleg Kubatov emberei voltak a kopaszok

Vallomáskiegészítést tett az MSZP-s politikus.

MTI
2016. 06. 30. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a BRFK Gyorskocsi utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: vallomáskiegészítésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a VI. kerületi Nagykörúti polgári estek vendégeként május elején beismerte azt, hogy az NVI-nél fellépő kopaszok a Fradi Security emberei voltak egykor.

Nyakó István azt mondta, ez az információ nagymértékben segítheti a nyomozók munkáját annak érdekében, hogy ne csak a közvetlen bűnelkövetők kerüljenek rendőrkézre, hanem a felbujtók is. Hozzátette: Kubatov Gábor segíthet tisztázni, hogy a kopaszok milyen kapcsolatban álltak a Fradival. Ezért a nyomozó hatóságnak Kubatov Gábort is meg kell hallgatnia – közölte.

A vasárnapi zárva tartás ügyében népszavazást kezdeményező ellenzéki politikus hangsúlyozta: politikai ügyről van szó, és a közvélemény szeretné tudni, ki volt a felbujtó. Mint mondta, biztos benne, hogy a Fidesz politikai megrendelésére akadályozták a kopaszok népszavazási kérdésének benyújtását.

Nyakó István jelezte: a sajtóból értesült arról, hogy szeptember 1-jéig az ügyészség meghosszabbította a nyomozást az NVI-nél februárban botrányt okozó kopasz, kigyúrt férfiak ügyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.