Ott lesz a Fidesz a nemzetbiztonsági ülésen?

A képviselők tájékoztatást várnak a Portik–Rogán-, valamint a Spéder-ügyben.

MNO
2016. 06. 23. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön kerestük a Fidesz-frakció sajtóosztályát, azt szerettük volna megtudni, hogy képviselőik elmennek-e a nemzetbiztonsági bizottság pénteki ülésére, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Az ülésre a Belügyminisztérium, a rendőrség, illetve a titkosszolgálatok képviselőit is meghívták.

Az MSZP honlapján kedden Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy fogalmazott: Portik Tamás terhelő vallomása súlyos árnyékot vet ma már nemcsak Rogán Antalra, de a teljes magyar kormányoldalra is. „Portik állításait a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk. Ugyanakkor a büntetőjogi kérdéseken kívül az ügynek komoly nemzetbiztonsági vonatkozásai is lehetnek. Ezért azonnali írásbeli tájékoztatást várunk a Belügyminisztériumtól a Rogán–Portik-ügy esetleges nemzetbiztonsági kockázatainak mielőbbi tisztázása érdekében – közölte, hozzátéve: – Várjuk az írásos belügyi tájékoztatást a Spéder-ügy kapcsán is, mert ha igaz a hír, hogy vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket is lefoglalt a rendőrség, akkor a Fidesz-közeli üzletember ügye is komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vethet fel.”

Ismeretes, múlt pénteken a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért 15 év fegyházra ítélt és más alvilági leszámolások miatt is megvádolt Portik azt állította: ismeri Rogánt, és személyesen tízmillió forintnyi eurót adott át neki, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan áron aluli megvételében. Előadása szerint a pénzt a miniszterelnök bizalmasának, Habony Árpádnak a nagynénje, Pápa Marianne küldte.

Lapunk megkeresésére Rogán Antal jogi képviselője közölte: a miniszter ügyvédje tanácsára feljelenti az alvilági leszámolásokkal vádolt Portik Tamást hamis tanúzásért. Az Index egyébként úgy tudja, Rogán elmegy a bíróságra és nyilatkozatot tesz. Valószínűleg nemcsak hamis tanúzásért tesz majd feljelentést, hanem „valamennyi jogágban” érvényesíti majd a jogait – olvasható a portálon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.