Polgárpukkasztás a Hegyvidéken

Ahelyett, hogy ésszerűsítenék a forgalmat, havonta 10 milliókat kaszálhatnak egy kereszteződésben.

MN
2016. 06. 04. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakossági érdekeket elhanyagoló, nemtörődöm hegyvidéki önkormányzat és a devizahitelesekkel szembeni embertelen magatartásáról elhíresült Budapest Bank közösen hívja fel pár napja az autósok figyelmét egy teljesen értelmetlen közlekedési szabály betartására a XII. kerület egyik forgalmas csomópontjánál.

A több választási ciklus alatt a Fidesz által a saját képére formált önkormányzat ahelyett, hogy a Királyhágó utca–Böszörményi út–Ugocsa utca találkozásánál kezdeményezné a közlekedési hatóságnál a haladási irány ésszerűsítését a lakosság kérésére, pár hónapja térfigyelő kamerákat szereltetett fel, hogy lefülelje, és alkalmanként 50 ezer forinttal büntesse a szabály megszegőit.

Mára azonban az is kiderült, hogy a hatóság nem minden esetben szab ki büntetést. Annak az autósnak, akinek a rendszámát már rögzítette a rendszer, az első büntetés után egy-másfél hónapig nem kell újabb 50 ezres büntetésre számítania, akárhányszor sérti is meg ugyanott ugyanazt a szabályt. Az viszont, hogy a hatóság válogat a szabálysértők között, kikezdi a büntetőjog évszázados alapelveit, a jogbiztonságot, mivel súlyos visszaélésekre adhat alkalmat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.