Rászoruló gyerekeken szedik meg magukat a magáncégek

A 4,4 milliárd kétharmada „elfolyik”.

MTI
2016. 06. 30. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott: az állam minden részt vevő gyermek után éjszakánként 8-9 ezer forintos támogatást biztosít, holott a gyermekeket lepusztult, 4-8 fős helyiségekben szállásolják el. Mint arra rámutatott, a Balatonon is könnyen lehet találni a táboroknál sokkal színvonalasabb szállásokat, harmadáron.

Jelezte ugyanakkor, a programokat lebonyolító Erzsébet Üzemeltető Kft. magáncégekkel szerződik különböző feladatokra, az azonban nem ismert, hogy mely cégekkel, milyen céllal. Hozzátette, egyelőre egyetlen partner ismert: az őrzési feladatokat egy olyan társaság által vezetett konzorciumra bízták, amely korábban Pintér Sándor belügyminiszter érdekeltségébe tartozott.

Hadházy Ákos a kartellezés gyanúját is felvetette ezzel kapcsolatba, feltéve a kérdést: a konzorciumi tagok miért nem indultak egymás ellen?

A politikus a program megdöbbentő mellékágának nevezte, hogy tanárokat és szülőket kényszerítenek csalásra azzal, hogy csak tízfőnként jelenthetők be a résztvevők, így például egy 22 fős osztály minden tagja csak akkor táborozhat, ha nyolc „fantomgyermeket” vagy otthon maradó testvért is regisztrálnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.