Sándor Mária nem adja fel, ismét tüntetést szervez

Nem elégedett az egészségügyi dolgozók fizetésemelésével, így július elsejére demonstrációt szervez.

MNO
2016. 06. 17. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevésnek tartja az egészségügyi dolgozók fizetésemelését Sándor Mária, a fekete ruhás néven elhíresült ápolónő, több ezer embert vár demonstrálni július elsején a Kossuth térre – írja a Népszabadság. „Amit a kormányzat és a tárgyalók megállapodásából nyilvánosságra hoztak, az megosztó és igazságtalan, de legfőképpen kevés” – nyilatkozta a lapnak. Mint mondta, bár minden pénznek örülnek, ami az ágazatban dolgozóknak jut, csakhogy ezúttal sem kap mindenki, miközben az egészségügyben teammunka van. Mint kifejtette: a háttérszolgáltatásokat nyújtó munkatársaikat – az orvosi műszerészeket, a karbantartókat, a sterilizátorok mellett, a konyhán, a mosodákban dolgozókat – kilencedik éve hagyja ki a kormány a béremelésből. Az ápolónő igazat adott Dénes Tamásnak, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) elnökének abban, hogy a 107 ezer forintos bértöbbletéből még nem lesz jobb, biztonságosabb az ellátás, nem oldódnak meg a kórházak eladósodásához vezető problémák sem, ez a béremelés nem egyéb, mint tűzoltás.

A július elsejei demonstrációról szólva elmondta, hogy a színpadon nem politikusok vagy hivatásos szónokok beszélnek majd, hanem a betegek és a rokkantak képviselői. A megmozduláshoz sok művész is csatlakozott, de volt olyan, aki azt mondta: jönne, ám saját egzisztenciája védelmében mégsem teheti. Több ezer embert várnak, és ígérik, hogy este hattól másnap reggel hatig senki sem fog unatkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.