Spéder-ügy: az MSZP nagyon kíváncsi a felvételekre

A szocialisták úgy gondolják, a szivárogtatás magához Spéder Zoltánhoz vezethető vissza.

MTI
2016. 06. 23. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakács László szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, szerinte biztosan nem a rendőrségtől származnak azok az információk, amelyek szerint vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készített hangfelvételeket találtak.

Az ellenzéki politikus úgy gondolja, a szivárogtatás Spéder Zoltánhoz vezethető vissza, aki így akarja megüzenni a „fideszes belháborúban”, hogy „van még néhány dolog a tarsolyában”.

Az MSZP képviselője kiemelte, elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány 2012 óta olyan döntéseket hoz, amelyek a magánkézben lévő FHB-t és a Takarékbankot hozzák kedvező helyzetbe a köztulajdonban álló takarékszövetkezetek, illetve a posta kárára. Példaként említette a postai pénzszállítás kiszervezését, amelyben szerinte Spéder Zoltán érdekeltségei úgy tettek szert a haszon 50 százalékára, hogy az ehhez szükséges befektetést az adófizetők pénzéből állták.

Szakács László felszólította a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánost, hogy tisztázza, milyen érdekeltsége van az FHB-ben, „Spéder Zoltán a magánbankára-e”.

Ismeretes, hogy – mint ahogy azt lapunk elsőként megírta – június 8-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak az FHB-bankcsoportnál és Spéder Zoltán egyes érdekeltségeinél, miután a rendőrség korábban csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A hatóságok a házkutatások során vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket is lefoglaltak. Az adathordozókon állítólag Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések is szerepelnek.

Információink szerint péntek reggel ellenzéki kezdeményezésre összeül a nemzetbiztonsági bizottság, ahol a képviselők tájékoztatást várnak a Spéder-ügyben. A DK azt szeretné, ha a testület meghallgatná a lefoglalt hangfelvételeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.