Szabó Rebeka nekiugrott a ligeti rendőröknek

„Bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával ismeretlen tettes ellen.”

MTI
2016. 06. 29. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Rebeka zuglói alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az építkezéshez kirendelt fekete ruhás őrző-védők „önbíráskodtak”, volt olyan aktivista, akit a „kordonnal fellöktek” és olyan is, akit erőszakkal távolítottak el a területről. Kedd délután „rendőri túlkapásoknak is lehettünk tanúi” – folytatta, példaként említve, hogy Mécs Imre volt képviselőt ellökték, egy kéményre felmászó aktivistát pedig megbilincseltek és a pszichiátriára vittek, ahol egész éjjel bent tartották. Az alpolgármester úgy értékelt, ennek semmi más célja nincs, csak a megfélemlítés.

A PM a belügyminisztertől az eset kivizsgálását kéri.

A rendőrség kedden azt közölte, hogy több mint harminc tüntetőt vezettek ki a városligeti demonstráció helyszínéről, egy embert pedig előállítottak. A Városliget Zrt. az esetről azt írta, hogy tiltakozók egy csoportja megtámadta a bontási területet.

A balhéról szóló anyagunkat az alábbi linken olvashatja, Illés Zoltán kommentárját az ügyről, a buta politikusokról pedig ITT.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.