Tisztára akarta mosni a negyvenmilliót

Az ügyészség kezdeményezte a pénzmosással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

MTI
2016. 06. 17. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Serfőző Katalin közölte, a gyanú szerint a férfi 2014 márciusától egy Franciaországban működő, prostituáltakat kizsákmányoló bűnszervezet egyik magyar tagjával állt kapcsolatban, aki negyvenmillió forint eredetét kívánta legálissá tenni. A férfi az összeget készpénzben átadta a gyanúsítottnak, aki befizette a megadott bankszámlára, majd ugyanazon a napon adásvételi szerződést kötöttek egy ingatlanról. A gyanúsított a szerződésben negyvenmillió forint foglaló megfizetését vállalta, ám a megállapodásban rögzített határidő lejártáig nem egyenlítette ki a vételár teljes összegét. A gyanúsított ezzel elveszítette a foglalót, és a negyvenmillió forint a férfi tulajdonába került.

A gyanú szerint az adásvételi szerződést eleve azzal a céllal kötötték, hogy a bűnszervezet működéséből származó negyvenmillió forint eredetét elfedjék, a gyanúsított valójában nem akarta megvásárolni az ingatlant. Májusban – egy szintén a bűnszervezettel kapcsolatban álló – szegedi testvérpár ellen indult hasonló eljárás egy fiktív ingatlan-adásvétel miatt.

Márciusban egy francia–magyar nyomozócsoport egyéves munkája eredményeként tizenkét férfit vettek őrizetbe, valamint több százmillió forint értékben készpénzt és vagyontárgyakat foglaltak le. A gyanú szerint egy szegedi család tagjai és hozzájuk kapcsolódó emberek alkotta bűnszervezet tagjai Csongrád megyében beszervezett prostituáltakat futtattak Franciaország több városában, például Bordeaux-ban, Nizzában és Strasbourgban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.