Új mentőtiszti kocsit adtak át Révfülöpön

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának járműve augusztus 28-áig teljesít szolgálatot.

MTI
2016. 06. 26. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bagyó Sándor, a szakszolgálat vezetője elmondta, hogy a kocsi a helyi önkormányzattal együttműködve Ábrahámhegyen állomásozik. Önálló mentőegységként a település ötven kilométeres körzetében az Országos Mentőszolgálattól kap riasztást. Elsődlegesen a tapolcai járás, a Balaton-felvidék, a strandok és a 71-es főút térségében erősíti az ellátást 10 és 21 óra között.

Az autón minimum egy mentőtiszt vagy orvos teljesít szolgálatot. A kocsiban van újraélesztő-komprimáló berendezés is, amely önállóan végzi a mellkaskompressziót. A mentőtiszti kocsi beszerzését és felszerelését széles körű összefogás tette lehetővé – mondta a szakszolgálat elnöke. A beruházás költségei meghaladják a tízmillió forintot – tette hozzá.

A VMSZ mentőhajói a Balatonnál Tihanyban, Zánkán, Ábrahámhegyen, Keszthelyen, Balatonkenesén és Csopakon teljesítenek szolgálatot, emellett a tónál mintegy hatvan strandon a VMSZ biztosítja a vízi mentőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.