Wáberer ingatlanfejlesztőnek áll

A volt fuvaros Garancsival közösen építheti a hegyvidéki irodakomplexumot.

2016. 06. 24. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wáberer György többségi üzletrészével megvalósulhat a XII. kerület egyik legértékesebb belső területén, az Alkotás utca és a Csörsz utca kereszteződésében tavaly óta hirdetett hatalmas irodaház-együttes, alatta a tervezett több mint 300 férőhelyes mélygarázzsal – derült ki Pokorni Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester interpellációra adott válaszából. Tüttő Kata MSZP-s helyi önkormányzati képviselő kért tájékoztatást a vitatott ügyben, amelyről lapunk még az év elején beszámolt.

Az önkormányzat 374 millió forint plusz áfa értékben, kikiáltási áron kötött szerződést a négy helyrajzi számon szereplő, együttesen 3800 négyzetméteres Alkotás utcai telekre, amelyek közül kettőt a hegyvidéki önkormányzat korábban vásárolt meg 160 millió forintért a fővárostól. Pokorni Zoltán levele szerint egy licittárgyalás után a Wáberer György és családtagjai vezette cégek tulajdonában álló Green Urban Elegant Kft. nyert. A Garancsi István nagyvállalkozó érdekkörébe tartozó Market-csoport egyik cége a szomszédos telkeket már évekkel ezelőtt felvásárolta, az egybenyitandó területre pedig többhektáros irodaházat terveztetett.

Mint lapunk megírta, az év elején egy képviselő-testületi ülésen a fideszes polgármester ismerte el, hogy senki másnak nem érné meg a vásárlás, csak Garancsiéknak. A kiírt pályázaton végül el sem indult a Markethez tartozó cég, azonban a 22 ezer négyzetméternyi összterületű, több mint 30 méter és 7 emelet magas irodaházat csak az egyesített ingatlanokon lehet és érdemes megépíteni. Erre utalt Pokorni Zoltán válaszában, hogy a kerületi szabályozási terv is ezt javasolja.

A várhatóan sokmilliárdos beruházáshoz a Pest Megyei Kormányhivatal – még az ügylet előtt – kiadott egy határozatot, amely szerint a hatalmas építkezésnek „jelentős környezeti hatása nincs”, ezért hatásvizsgálati eljárásra sincs szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.