A Gézengúz oviba járt Vizoviczki és Kubatov is

A Fidesz alelnöke és az éjszakai élet egykori császára az intézmény ünnepségén beszélgetett is egymással.

MNO
2016. 07. 28. 16:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor csütörtökön a Fradi elnökeként tartott sajtótájékoztatón elismerte, hogy ismeri Vizoviczki Lászlót. A fideszes potentát annyival intézte el az ügyet:

Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzak emberekkel.

Az Index közben kiderítette, hogy Kubatov és a budapesti éjszaka császáraként ismert férfi ugyanabba a pesterzsébeti óvodába járt, de nem egy évfolyamba. Ugyanakkor a politikus és „Vizó” is megjelent 2012 áprilisában a Gézengúz Óvoda Lázár Utcai Tagóvodájának 110. születésnapja alkalmából tartott zsúron mint az intézmény prominens „öreg ovisa” – olvasható. A portál beszámolókra hivatkozva azt írja, hogy beszélgettek is egymással.

Kubatov Gábor a Magyar Idők online kiadásának azt mondta, „talán” két alkalommal találkozott a vállalkozóval, egy óvodai rendezvényen, majd a Ferencvárosi Torna Club elnökeként beszélt vele. Utóbbi megbeszélést egy országos médiaügynökség vezetője hozta tető alá az üzletember kezdeményezésére.

Két téma merült fel: be szeretett volna fektetni a sportba és a Fradiba, amitől a klub elhatárolódott, a másik pedig a fiatalok biztonságos szórakozásához szükséges teendő volt. Hangsúlyozta, hogy Vizoviczki Lászlótól semmilyen támogatást nem kapott a Fidesz.

Kitért arra, hogy a szóban forgó levelet az akkor éppen előzetes letartóztatásban lévő férfi ügyvédje juttatta el hozzá. A dokumentumot huszonnégy óra alatt eljuttatta a bűnüldöző szervekhez. „Nem is tehettem mást, nincs takargatnivalóm, nincs mitől tartanom” – mondta.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint kérdéseket vet fel egy levél, amelyet korábban a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László házában foglalt le az ügyészség.

Staudt Gábor csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az internetes N1 televízió honlapján megjelent iratokra hivatkozott, amelyek szerint az ügyészség lefoglalt egy levélrészletet, amelyet Vizoviczki László – feltételezése szerint – Kubatov Gábornak, a Fidesz alelnökének írt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.