Az NFM fogja vizsgálni a közlekedési baleseteket

A Közlekedésbiztonsági Szervezet beolvad a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba.

MTI
2016. 07. 29. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányrendelet szerint a minisztérium az átvett feladatok tekintetében a KBSZ jogutódja.

A munkavégzéséhez szükséges tárgyi eszközök – ide nem értve az informatikai-telekommunikációs eszközöket – beszerzését a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, az informatikai feladatokat pedig a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. látja el.

A rendelet 2016. szeptember 1-jén lép hatályba.

A Közlekedésbiztonsági Szervezetet 2006. január elsejével hozta létre a magyar Országgyűlés által alkotott törvény alapján a gazdasági és közlekedési miniszter. Feladata a légi, a vasúti és a vízi balesetek, súlyos események független szakmai vizsgálata, azzal a céllal, hogy az elemzésekből levonható tanulságok alapján javaslatokat tegyen a jövőbeni hasonló események elkerülése érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.