Baánék feljelentik a ligetvédőt bántalmazó munkást

A tiltakozót nem a biztonsági személyzet tagja, hanem egy segédmunkás ütötte gyomorszájon.

MNO
2016. 07. 02. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baán László közölte: a pénteken nyilvánosságra került videofelvételen látható, hogy a Közlekedési Múzeum munkaterületén a tetőn dolgozó személy egy oda felmászó, a munkaterületen illegálisan tartózkodó tiltakozót bántalmazott.

Miután a Liget Budapest Projekt csak a jogszabályoknak minden szempontból megfelelő eljárást tartja elfogadhatónak valamennyi, a projekttel kapcsolatos tevékenység során és elítél bármely erőszakos, önhatalmú, a törvényességet semmibe vevő cselekedetet, a Városliget Zrt. a bántalmazás miatt feljelentést tesz – közölte Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója közleményében tudatta, hogy a múzeum régi épületét hetekkel ezelőtt tulajdonjogilag és gyakorlatilag is átadták az újjáépítést végző Városliget Zrt-nek. Az épület bontását és annak megszervezését a Városliget Zrt. által megbízott bontó cég végzi.

A főigazgató a pénteken nyilvánosságra került felvételek kapcsán közölte: elfogadhatatlannak tartja, hogy valamelyik ott dolgozó a tetőre mászó tiltakozót bántalmazta és egyetért a vizsgálat szükségességével.

„Bízom benne, hogy a Közlekedési Múzeum régi, használhatatlan épületének bontása békésen folytatódhat” – áll a közleményében.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben a Közlekedési Múzeum bontásának biztosítását végző őrző-védő cég jogi képviselője kijelentette: a videoanyag megtekintését követően rögzíthető, hogy Komáromy Gergely (Ligetvédő aktivista) által sérelmezett cselekmény elkövetője nem a biztonsági személyzet tagja, nem vagyonőr, ezen személy a kordonok ideiglenes építése, mozgatása céljából foglalkoztatott segédmunkás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.