Egymilliós többlettámogatást kapnak a háziorvosok

Augusztus 3-ig megkapják az erre az évre ígért, átlagosan havi 130 ezer forintos többletet.

MTI
2016. 07. 30. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megkezdi a 2016-ra ígért, összesen tízmilliárd forintos többlettámogatás kifizetését, nemcsak a háziorvosi és házi-gyermekorvosi vállalkozások juthatnak hozzá a január óta esedékes pénzhez, hanem a fogorvosok és a védőnők is, bár nekik kisebb összeget, havi 50-55, illetve 30-35 ezer forintot utalnak.

Bár az összeg szabadon fölhasználható, eredeti célja pedig az, hogy a gyógyítók jövedelme növekedjen, Selmeczi Kamill úgy tudja: valamennyi háziorvos juttat majd munkatársainak, a körzetekben dolgozó ápolóknak, asszisztenseknek is.

A háziorvosoknak és a házi-gyermekorvosoknak praxisonként az ideihez hasonlóan tavaly is átlagosan havi 130 ezer forinttal emelkedett a bevétele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.