Felvonulás miatt lezárások lesznek a belvárosban

Budapest szívében nehéz lesz közlekedni szombaton. A rendőrség az utazók türelmét kéri.

MTI
2016. 07. 02. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a forgalmi változások az V., a VI. és a XIV. kerületet érintik.

Szombat délelőtt tíztől délután egy óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a Vörösmarty tér–Vigadó utca–Apáczai Csere János utca–Széchenyi István tér–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Kós Károly sétány útvonalat.

Délután két órakor lezárják az Andrássy utat, három órakor az Oktogont, a Teréz körutat a Nyugati tértől a Király utcáig, valamint a Nagymező utcát, négy órakor pedig a Bajcsy-Zsilinszky utat a Nyugati tértől az Andrássy útig, ezek a korlátozások fél hatig lesznek érvényben. Három órától este kilencig le lesz zárva az Alkotmány utca is.

Tilos ma megállni az V. és a VI. kerület számos pontján, egyebek mellett az Andrássy út szervizútján a Hősök terétől az Oktogonig, az Andrássy úton az Oktogon és a Hajós utca között, a Kodály köröndön és az Oktogonon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szombat délutáni forgalomkorlátozások a közösségi közlekedési járatokat is érintik: az 1-es metró nem áll meg a Hősök tere és az Opera közötti megállókban, a 2-es metró a Kossuth Lajos téren, továbbá változik a 2-es, a 4-es és a 6-os villamos, a 70-es, a 72-es, a 73-as, a 76-os és a 78-as trolibusz, valamint a 9-es, a 15-ös, a 105-ös és a 115-ös busz közlekedése.

Az 1-es metró várhatóan délután kettő és három óra között a Hősök tere és az Oktogon közötti állomásokon nem áll meg, csak áthalad. Délután háromtól fél hatig az Oktogon állomást is lezárják, a kisföldalatti ott sem áll meg. Ez idő alatt az Oktogonon gyalogosan sem lehet átjutni.

A 2-es metró várhatóan délután három és fél hat között a Kossuth Lajos téren nem áll meg, csak áthalad.

A 4-es és 6-os villamos várhatóan délután három és fél öt között az Oktogonon nem áll meg, csak áthalad. Ezután, öt óráig a villamos három szakaszon, megosztva közlekedik: a dél-budai végállomásától a Blaha Lujza térig lehet utazni a Combinókkal, a Blaha Lujza tér és a Király utca között ebben az időszakban egy szerelvény ingázik majd, a Széll Kálmán tértől pedig a Nyugati pályaudvarig (és vissza) lehet majd utazni.

A 2-es villamos délután három és este kilenc óra között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között jár majd. Onnan a forgalomkorlátozások miatt a Jászai Mari térre a 15-ös és a 115-ös busszal sem lehet eljutni, csak gyalog, a Széchenyi rakparton át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.