Hadházy Ákos: Az LMP fideszesebb a Fidesznél

Semmiféle koalíciót nem vállal a párt, mely a vidék és a kormánypárti szavazók megnyerésével kerülne hatalomba.

MNO
2016. 07. 28. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címben szereplő félmondatot érdemes gyorsan helyretenni, melyet Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) frissen megválasztott társelnöke mondott a Heti Válasznak adott interjúban. A politikus az elsőre meghökkentőnek tűnő kijelentésével arra utalt, hogy kiemelten fontosnak tartja hazánk polgárosodását. „Életbevágó, hogy sok öntudatos, független és jól képzett ember legyen Magyarországon. Ha csak a polgárosodás célját nézem, az LMP fideszesebb a Fidesznél – mármint az elvhű, régi fideszes értelemben.”

„A mostani parlamentben nincsen olyan erő, amellyel szövetséget tudnánk kötni” – ezt már Szél Bernadett mondta kérdésre válaszolva a közösen adott interjúban. „Az Orbán nélküli Fidesz pedig scifi” – tette hozzá, arra utalva hogy a kormánypártokkal is kizárt a közösködés. Később kifejtette azt is, hogy csak konkrét ügyekben hajlandók együtt dolgozni az ellenzékkel, mint az MSZP-vel földügyben.

Schiffer kilépése is azt bizonyítja, hogy lehet más a politika, vélekedett Hadházy. „Melyik pártnál látunk még olyat, hogy valaki lemond parlament képviselőségéről, felad egzisztenciát puszta meggyőződésből?Az sem stimmel, hogy menekülne az LMP-től, hiszen számíthatunk munkájára” – jelentette ki.

A politikusok a fentiek mellett kijelentették, hogy nem kérnek a piszkos pénzekből, „átláthatóan, kis támogatásokból” vinnék sikerre a pártot. Hozzátették, hogy azért voltak kénytelenek a korábbi, „nincs szükség házi médiára” deklarátum ellenére a Reflektor.hut létrehozni, mert kiszorították őket a kormányközeli csatornákból. Az is kiderült, hogy egy LMP-s televízió létrehozása is tervbe van véve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.