Hadházy az egyedüli jelölt

Az LMP társelnöki posztjára esélyesként emlegetett Ungár Péter visszalépett.

Katona Mariann
2016. 07. 02. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedüli jelölt lehet az LMP társelnöki posztjára Hadházy Ákos, miután a korábban az esélyesek között emlegetett Ungár Péter visszalépett – tudta meg a Magyar Nemzet. A politikus kérdésünkre elmondta, hogy habár kapott jelöléseket a párttagoktól, amellett döntött, hogy nem száll versenybe a tisztségért. Úgy véli, hogy még fiatal, tapasztalatokat kell gyűjtenie, ráadásul – mint fogalmazott – tisztában van vele, hogy családi háttere is támadási felületet jelenthet. Ungár Péter édesanyja a Fidesz értelmiségi hátországához tartozó, a Terror Háza Múzeumot is irányító Schmidt Mária, míg nagynénje az egykor a Fideszben politizáló, majd az SZDSZ országgyűlési képviselőjeként dolgozó Ungár Klára.

Ungár Péter lapunknak azt is hozzátette, hogy van nála alkalmasabb ember az LMP társelnöki posztjára, mégpedig Hadházy Ákos. Ő maga mindenesetre arra készül, és Hadházy Ákos is erre biztatta, hogy a jövőben még többet képviselje a nyilvánosság előtt az LMP álláspontját, elsősorban külpolitikai témában és az Európai Uniót érintő kérdésekben.

Az LMP július 16–17-én tartja kongresszusát, amelyen megválasztják Schiffer András távozása után a párt új férfi társelnökét, illetve országgyűlési képviselőjét. Már a kezdetekben is Hadházy Ákos neve vetődött fel lehetséges utódként. Az egykor a Fideszben politizáló, majd a trafikmutyit kirobbantó, azóta pedig hétről hétre újabb és újabb korrupciós ügyeket feltáró szekszárdi állatorvos ugyanis az egyik legismertebb arcává vált a zöldpártnak. A kongresszuson egyébként kimondhatják újra azt is, hogy önállóan készül a párt a 2018-as választásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.