Kéményseprésre ad pénzt a kormány

Hatszáznyolcvanmillió forintot ad a kormány az önkormányzatoknak.

MTI
2016. 07. 29. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

E szerint a kormány elrendelte a kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi önkormányzat általi ellátásának támogatására 680 millió forint egyszeri átcsoportosítását az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) költségvetéséből.

Az OKF az ország 15 megyéjének 1835 településén vette át a kéményseprő-szolgáltatások végzését július 1-jével. A lépéssel ingyenessé vált az úgynevezett sormunkák végzése, vagyis a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, tisztítása, valamint a kötelező felülvizsgálat a lakosság számára.

Az ország többi részén a Fővárosi Közgyűlés, valamint a megyei jogú városok közgyűlései dönthetnek arról, hogy az OKF szolgáltatását választják-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.