Két riói olimpikon tarolt a Balaton-átúszáson

Papp Márk és Risztov Éva volt a leggyorsabb.

MTI
2016. 07. 02. 14:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp Márk új rekordot jelentő, 58.30 perc alatt teljesítette a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot, míg a nőknél a 10 kilométeren olimpiai bajnok Risztov 1:00.58 óra alatt ért célba.

A néhány profit és a lelkes amatőröket tökéletes időjárás, verőfényes napsütés fogadta, a Balaton vize pedig 26-27 fokos volt. Az úszókat a szokásoknak megfelelően a nagyjából ötven méterenként felsorakozó vitorlások segítették frissítővel vagy éppen szőlőcukorral. Egy 85 éves versenyző immár 34. alkalommal úszta át a Balatont.

Az idei erőpróbán 8223-an ugrottak vízbe, ez valamivel több, mint egy évvel ezelőtt – ugyanakkor idén a szervezők csak délig engedték nevezni az úszókat a közelgő hidegfront miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.