Miért is került ennyibe a Széll Kálmán tér?

A Liberálisok azt szeretnék kivizsgáltatni, hogy lett 2,3 milliárddal több a számla a tervezettnél.

MTI
2016. 07. 02. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus hozzátette: az eredetileg 3 milliárd forintosra tervezett projekt tartalmazott olyan lényeges tartalmi elemet is, mint a fogaskerekű behozatala a Széll Kálmán térre, ehhez képest a végösszeg 5,3 milliárd forint lett, és

egy „hatalmas betonjárdát sikerült a térre építeni”.

Mára ez a betonjárda „halott fákkal” lett teli, néhány hét alatt kiégett a téren lévő számos fa, mert nem jó konstrukcióban, nem jó tervek alapján telepítették őket – mondta. Hozzátette: a főpolgármesternek háromszor kéne meggondolnia, hány fa kivágását engedélyezi, ha az új fákat ilyen minőségben telepítik.

Szabadai Viktor felidézte, hogy az átadás után néhány nappal már díszburkolatot kellett feltörni, és a bérletpénztár elhelyezését sem sikerült megoldani az 5,3 milliárd forintból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.