Milliós fizetést osztanak a paksi bővítésnél

Idén 5,3 milliárd forint megy el bérekre, ami átlagosan nettó 1,6 millió forintos havi fizetést jelent.

MNO
2016. 07. 27. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP-s Heringes Anita tett fel írásbeli kérdést Hány embert foglalkoztat jelenleg a Paks II. projekt? címmel, Lázár János válasza pedig elérhető a parlament honlapján – szúrta ki a 444.hu. Eszerint az új blokkok létesítésének előkészítésével járó feladatokat végző Paks II. projekttársaság jelenlegi létszáma 277 fő, és van plusz 1 fő, akit megbízási jogviszonnyal foglalkoztatnak. A cég munkavállalóinak feladatkörei elsősorban tervezési, előkészítési, felkészítési és tárgyalási pozíciókat jelentenek.

Vezető állású alkalmazott 30 fő, a fennmaradó létszámot munkatársi és szakértői pozíciókban foglalkoztatják. Műszaki feladatokat összesen 193 fő lát el, ezen a területen 40 speciális szakismerettel rendelkező részmunkaidős tárgyalási szakértő segíti a munkát. A járulékokkal csökkentett személyi jellegű költségkeret idén 5291,5 millió forint. A létszámot tekintve ez azt jelenti, hogy az átlagos nettó havi fizetés megközelíti az 1,6 millió forintot.

Lázár megjegyzi: a Paks II. projekttársaságnál most 48 pozíció van meghirdetve, ami 65 álláshelyet jelent. A fluktuáció minimális, 2016-ban csak 7 munkavállaló lépett ki a projekttársaságtól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.