Ők a legújabb miniszteri biztosok

Berkes István, a Sportkórház volt főigazgatója miniszteri biztos lett.

MTI
2016. 07. 29. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hivatalos Értesítőben megjelent határozat szerint a miniszteri biztosnak javaslatot kell készítenie az OSEI elhelyezésére és a szükséges szervezeti keretek meghatározására, részt kell vennie a szabályozó eszközök kidolgozásában, és együtt kell működnie az új budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztossal.

Megbízatása a határozat szerint szeptember 30-ig szól.

Kártészi Nándor lett a 2017. évi asztanai szakvilágkiállítással kapcsolatos feladatok végrehajtásáért és koordinációjáért felelős miniszteri biztosa – olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.

A nemzetgazdasági miniszter utasítása szerint a megbízás 2016. július 1-től 2016. december 31-ig tart. A miniszteri biztos feladatai közé tartozik például az expón történő részvétel koncepciójának és a pénzügyi tervének kidolgozása. Megvizsgálja a Kazahsztánban és a kapcsolódó regionális piacokon, illetve környezetiparban érdekelt magyar vállalatok bevonásának lehetőségeit a részvétel finanszírozásába, és javaslatot tesz ennek megvalósítására. Összehangolja a magyarországi előkészítő és az asztanai helyszíni tevékenységet, valamint ellátja a részvétel megvalósításának operatív irányítását.

A miniszteri biztos feladata az is, hogy vizsgálja a részvétel várható hatásait, valamint az expó után értékelje a magyar részvétel tapasztalatait. A miniszteri biztos feladatköre ellátásáért díjazásban és juttatásban nem részesül, tevékenységét a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár útján a nemzetgazdasági miniszter irányítja. Az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.