Sokan szabálytalankodnak a Magyar Nagydíj idején

Némileg csökkent a mulasztások száma.

MTI
2016. 07. 27. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) kapott információkra hivatkozva a gazdasági napilap azt írta, a turisztikai szolgáltatók ellenőrzése során a vizsgálatok több mint harmadánál fedeztek fel hiányosságot.

Az ellenőrzés-sorozatban 80 próbavásárlást végeztek az ellenőrök, akik 30 esetben nem kaptak számlát vagy nyugtát. Az online pénztárgépekkel kapcsolatos problémák száma csökkent, a szálláshely-szolgáltatóknál viszont nem javult a morál: a mulasztás aránya 80 százalék volt.

A vizsgálatok a taxiszolgáltatásra, vendéglátásra és szállásadásra koncentráltak, de a NAV visszatérően ellenőrzött olyan vállalkozást is, amelyet tavaly már megbüntettek számlaadás elmulasztása miatt.

A hivatal összesen 3,7 millió forint bírságot szabott ki, de ennél is nagyobb összeget, 5,3 millió forintot kell majd befizetnie azon vállalkozásoknak, amelyeket a munkavállalók bejelentésével kapcsolatos problémák miatt büntettek meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.