Szél Bernadett pert nyert Fazekas Sándorral szemben

Az LMP szerint a miniszter eleve vesztes csatát indított.

MTI
2016. 07. 01. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt emlékeztet: a bíróság másodfokon is így döntött, ami nem is meglepő, hiszen a Fazekas Sándor vezette minisztérium valóban egy brókercég csődjén bukott el úgy 400 millió forintot, hogy azt a pénzt a szabályok szerint nem is bízhatta volna a cégre. „Fazekas Sándornak ezért leginkább saját magától kell féltenie a jó hírnevét: a brókerbotrány, Kiss Szilárd-ügy és Kun Mediátor-eset után végre távoznia kellene a minisztérium éléről” – fogalmaznak.

Az LMP közleménye szerint a miniszter eleve vesztes csatát indított, hiszen nehéz lenne nem eltőzsdézésnek nevezni azt, amikor egy minisztérium és annak felelős vezetője a meglévő szabályokat áthágva egy brókercégre bízza az egyik alá tartozó intézmény pénzét, és még akkor sem képes időben kivenni azt onnan, amikor a miniszterelnök a közelgő csődöt látva erre utasítja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.